Oscar en oma Rozerood

Over Oscar en Oma Rozerood

Oscar is 10 jaar oud, ernstig ziek en verblijft noodgedwongen in het ziekenhuis. Daar heeft Oscar vrienden en ontmoet hij de wijze Oma Rozerood. Met elkaar beleven ze allerhande avonturen. Oma Rozerood adviseert Oscar een brief aan God te schrijven. Hij gelooft daar niet in, maar begint toch een filosofische briefwisseling over het Leven. 

In Oscar en Oma Rozerood weet Ksenia twee uur lang te boeien en te ontroeren. Ze speelt alle rollen en danst op, over en rond haar decorstukken. Je herkent snel de personages en raakt gewend aan de speelse en grappige vertelvorm die dit oplevert. Oscar en Oma Rozerood is Ksenia’s derde solotheatervoorstelling, en gebaseerd op de wereldberoemde novelle van Eric-Emmanuel Schmitt. 

Oscar en Oma Rozerood is een juweel van een verhaal:

  • Theaterkrant over Ksenia: “De kleine veelzijdige soliste weet je twee uur lang te boeien en te ontroeren. Grappig, ontroerend, ontwapenend.” 
  • NPO Radio 1 over Ksenia: “Deze artistieke alleskunner zuigt je het verhaal in en boeit tot de laatste seconde.”
  • Hier in Salland: “Ksenia Marasanova laat haar publiek nog maar eens zien dat ze een fantastische actrice is. Die in staat is om haar toeschouwers binnen één tel om te laten slaan van een traan naar een glim- of zelfs schaterlach.
  • AD over Ksenia: “Ksenia oogt niet bombastisch, maar wisselt moeiteloos diverse personages af en neemt je echt mee in hun verhaal.” 
  • NRC over Oscar en Oma Rozerood: “Een fabel van liefde en vriendschap, een anti-gif vol tolerantie en Harmonie.”
  • Trouw over Oscar en Oma Rozerood: “Een juweeltje.”
  • De Telegraaf over Oscar en Oma Rozerood: “Magisch. Een klein meesterwerk.”
  • Volkskrant over Schmitt: “Een natuurtalent. Zijn dialogen zijn virtuoos en geestig. Zijn taalgebruik helder en licht, zijn personages sterk.” 

Over Ksenia 

Oscar en Oma Rozerood is Ksenia’s derde Nederlandstalige solovoorstelling. Eerder maakte zo de abstracte toneelvoorstelling Strannik. Daarna volgde de bejubelde voorstelling ‘Zij zagen Oorlog’.

Ksenia is geboren in Kharkiv Oekraïne, toen nog onderdeel van de USSR. Ze ontvluchte het land om na omzwervingen in de jaren ’90 in Nederland haar thuis te vinden. 

Titel:
Oscar en oma Rozerood
door Ksenia

Aanvang:
Vrijdag 15 december 2023
om 20:00 uur

Entree:
Leden CVR: Gratis
Niet leden: €12,50

Adres:
Boerhoorn Zuides 50 9451 KD Rolde