“A gut yor!” (een goed jaar!)

We openen het culturele seizoen met het programma A gut yor!  van Klezmer & Co.
Zoals altijd heeft hun programma een thema, een verhaal. Dit keer zijn het de Joodse feestdagen die het kader vormen waarbinnen we aspecten van de Jiddische cultuur laten zien: de vrijdagavond, het Jiddische eten, de sfeer van het leven in Polen, Bessarabië, Oekraïene. Ook hebben Jiddische dichters een plaats in dit programma. Om deze liedteksten recht te doen worden deze gedichten met vertaling bij Programma’s binnenkort gepubliceerd.
Dit programma is wederom een mooie samenstelling van opzwepende en gedragen klezmer melodiën, vrolijke, grappige, maar ook melancholieke liederen, die zorgen voor een boeiend concert.                                               


Klezmer & Co  brengt Jiddische muziek met een verhaal. De muziek is uitbundig, dan weer verstild en ingetogen. Het Jiddische lied weerspiegelt de vele aspecten van het dagelijkse leven en kent vaak poëtische teksten.  Zoals de klezmorim in voorgaande eeuwen hebben ook wij een breed repertoire waardoor wij programma’s bieden voor verschillende soorten gelegenheden, van feestelijke muziek tot gedragen en stemmige melodieën voor bijvoorbeeld een 4-mei herdenking.       

https://www.youtube.com/watch?v=D4Mfs49dSiE&ab_channel=MarjolijnMellema   

 viool  Marjolijn Mellema;     ​tuba   Albert Bleeker ;    zang   Carla da Silva;     accordeon    Wim Lever                

Titel:
“A gut yor!” (een goed jaar!)
door Klezmer & Co

Aanvang:
Vrijdag 15 september 2023
om 20:30 uur

Entree:
Leden CVR: Gratis
Niet leden: €10.00

Adres:
Boerhoorn Zuides 50 9451 KD Rolde